به گزارش ایرسا گیل،معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: نظارت بر مواد غذایی، محصولات دارویی و پزشکی در استان گیلان افزایش مییابد.
زهرا حصاری صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان از چند اداره تشکیل شده است اظهار داشت: این معاونت در حوزه نظارت بر سلامت محصولات دارویی و غذایی در استان گیلان فعالیت میکند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان اداره نظارت و ارزیابی بر دارو را از ادارات تشکیل دهنده این معاونت عنوان کرد و گفت: در این اداره توزیع داروهای مخدر بیمارستانی و فعالیت تمامی داروخانههای سطح استان گیلان از مرحله تاسیس و راهاندازی مورد نظارت و بازرسی قرار میگیرد.
حصاری اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی را از دیگر ادارات معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان دانست و افزود: این اداره وظیفه نظارت بر تولید موادغذایی، آرایشی و بهداشتی را در گیلان بر عهده دارد و کارخانههای تولید مواد غذایی از ابتدای دریافت مجوز تا تولید محصول مورد نظارت قرار میگیرند.
وی با اشاره به اینکه اداره تجهیزات پزشکی در این معاونت تمامی تجهیزات و ملزومات پزشکی تولیدشده و وارد شده به استان گیلان را مورد نظارت و بازرسی قرار میدهد خاطرنشان کرد: تجهیزات و ملزومات مصرفی در بیمارستانهای دولتی و خصوصی به طور ویژه تحت کنترل این اداره است.
حصاری با بیان اینکه در اداره آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد این معاونت تمامی مواد غذایی، آرایشی، بهداشتی و حتی محصولات وارد شده به منطقه آزاد انزلی مورد ارزیابی قرار میگیرند گفت: محصولات مذکور با دارا بودن شرایط کیفی لازم مجوز عرصه در بازار مصرف را دریافت میکنند.
وی از فعالیت اداره نظارت بر فرآوردههای سنتی، طبیعی و مکمل در معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان خبر داد و بیان کرد: این اداره بر فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل غذایی در عطاریها، باشگاههای ورزشی و آرایشگاهها نظارت میکند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه این معاونت برنامههای متعددی را در هفته گرامیداشت سلامت برگزار کرده است بیان کرد: شاخصترین این برنامهها دورههای آموزشی در زمینههای مواد غذایی، نشانگرهای تغذیهای و اصالت کالاهای سلامتمحور بوده است.
حصاری با اشاره به اینکه استان گیلان ۳۰۰ داروخانه دارد و هر داروخانه حداقل ۴ بار در سال مورد ارزیابی و بازرسی قرار میگیرد خاطرنشان کرد: نظارت و بازرسی از داروخانهها به صورت منظم و مداوم در استان گیلان انجام شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته در جریان بازرسیهای مذکور نزدیک به ۴۰ داروخانه در استان پس از دریافت تذکر کتبی و شفاهی به دلیل عرضه اقلام قاچاق به تعزیرات حکومتی استان گیلان معرفی شدند بیان کرد: در جریان این اقدامات یک داروخانه به دلیل تخلفات متعدد در استان گیلان پلمپ شد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه نظارت و بازرسی از داروخانهها امسال در استان گیلان تشدید میشود تصریح کرد: نظارت و بازرسی بر واحدهای تولیدی موادغذایی در استان گیلان به طور مداوم انجام میشود.
حصاری با اشاره به اینکه از سال ۹۵ به منظور جلوگیری از کمبودهای دارویی در استان طرح خرید متمرکز دارو از سوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اجرا شده است خاطرنشان کرد: در این طرح داروهای بیمارستانهای دولتی استان گیلان توسط معاونت غذا و دارو خریداری و تامین میشوند.
وی با بیان اینکه با این اقدام بیمارستاهای دولتی گیلان در تامین دارو با کمبود مواجه نبودند و تنها کمبود برخی از اقلام به صورت کشوری بر این فرآیند تاثیرگذار بود افزود: استان گیلان در تامین داروهای بیمارستانهای دولتی و خصوصی عملکرد موفقی در سطح کشور دارد.
حصاری با تاکید بر اینکه کمبود برخی اقلام دارویی در بیمارستان خصوصی استان گیلان به دلیل فروش نقدی برخی از داروها از سوی شرکتهای دارویی بوده است افزود: کمبود برخی از اقلام دارویی در بیمارستانهای خصوصی گیلان با هماهنگی و برنامهریزیهای متعدد برطرف شده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه طرح خرید متمرکز دارو در استان گیلان علاوه بر جلوگیری از کمبود در تامین دارو، موجب کاهش هزینهها و تجویز و مصرف منطقی دارو میشود گفت: این طرح موجب کاهش کسورات دارویی در بیمارستانهای استان گیلان شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته در بازرسیهای کارشناسان غذا و دارو از مراکز و واحدهای عرضه محصولات در استان گیلان برخی از اقلام مواد غذایی چون پنیر، چای، ربگوجه فرنگی، پوشک بچه امحاء شد افزود: این محصولات به دلیل ورود غیرقانونی به کشور و عدم صلاحیت موارد بهداشتی برای مصرف امحاء شدند.
حصاری با تاکید بر اینکه ۳۰ تن پنیر، ۲۵ هزار بسته پوشک بچه، ۹۷۷ قلم لوازم آرایش و بهداشتی سال گذشته در بازرسی کارشناسان غذا و دارو از سطح استان گیلان جمع آوری و امحا شد گفت: ارزش ریالی اقلام کشف شده در بخش مواد آرایشی و بهداشتی ۲ میلیارد و ۵۵۰ میلیون و ۶۳۸ هزار و ۸۰۰ ریال بوده است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته با بازرسی کارشناسان غذا و دارو از عطاریها و باشگاههای ورزشی ۱۹۶ قلم داروهای گیاهی و مکملهای غذایی غیرمجاز و خارج از شبکه توزیع جمعآوری شده است گفت: این اقلام، دستساز و غیرمجاز بوده و برخی از این داروها باید تنها در داروخانهها عرضه میشدند.
حصاری ارزش ریالی محصولات مذکور را ۹۴ میلیون ۸۷۳ هزار و ۵۰۰ ریال دانست و تصریح کرد: سال گذشته ۲۱ قلم مواد غذایی غیر بهداشتی و قاچاق از ۲ انبار مواد غذایی استان گیلان با ازش ریالی ۵۱۱ میلیون و ۱۳۰ هزار ریال جمعآوری شد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه سال گذشته ۵۶ قلم ملزومات پزشکی با ارزش ریالی ۱۲۹ میلیون و ۸۳۵ هزار ریال از سطح عرضه استان گیلان جمعآوری شده است اظهار داشت: نظارت بر مواد غذایی، محصولات دارویی و پزشکی در استان گیلان افزایش مییابد.
حصاری با تاکید بر اینکه ۹۵ درصد کالاهای غذایی استان گیلان دارای نشانگر رنگی تغذیه هستند خاطرنشان کرد: نشانگرهای رنگی تغذیه موجب افرایش دانش آگاهی مردم در خرید مواد غذایی متناسب با شرایط جسمی خود میشود.